"Нафтогаз" сплатив до бюджету заборговані 3 млрд грн

Компанія "Нафтогаз" сплатила 3 мільярди гривень до державного бюджету, які були заборговані внаслідок ухилення від сплати податків

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Нафтогаз" сплатив до бюджету заборгован…
Фото: Depo.ua

Йдеться про результати обшуків, які провела Державна фіскальна служба на початку червня.

Служба встановила, що посадовці "Нафтогазу" не сплатили 2,7 мільярда гривень податків, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДФС.

Зазначається, що правоохоронці збирали докази протягом декількох місяців. Зрештою компанія погодилася з аргументами та перерахувала кошти до бюджету.

"За результатами проведення комплексу слідчих та процесуальних дій, підтвердження суми завданих державі збитків відповідною судово-економічною експертизою, а також здійснення інформаційно-аналітичної діяльності, представники вищевказаної державної компанії погодилися з аргументами слідства та сукупністю зібраних доказів і сплатили до державного бюджету податок на додану вартість в розмірі понад 3 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення про підозру службовим особам Нафтогазу в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України) та обрання їм запобіжних заходів.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", – додали у службі.

"Нафтогаз" сплатив до бюджету заборговані 3 млрд грн

Нагадаємо, 11 червня ДФС прийшла з обшуками у приміщення НАК "Нафтогаз" у справі про ухилення посадовців компанії від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд гривень. За даними ДФС, починаючи з жовтня 2015 року посадовці "Нафтогазу" не завершили процедуру митного оформлення газу, який придбали у "Газпрому". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme