"Нафтогаз" віддасть Коломойському газ на понад 100 млрд грн, призначений для населення: Нардеп Гончаренко розповів деталі

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що державна компанія НАК "Нафтогаз України" віддасть олігарху Ігорю Коломойському природний газ на суму понад 100 мільярдів гривень

Журналіст стрічки новин
"Нафтогаз" віддасть Коломойському газ на…
Фото: УНІАН

Він розповів, що 26 жовтня "Нафтогаз" підписав із Коломойським мирову угоду та погодився віддати йому 3,5 млрд куб. м газу зі сховищ. Перші 700 млн куб.м, за його даними, мають передати вже 30 листопада.

"Президент підписав закон про олігархів, а олігарх Коломойський отримає 3,5 млрд куб.м природного газу, який мало отримати населення. Нормальний такий старт зе-олігархізації. Газ пустять на "Дніпроазот", зроблять з нього добрива і в мішках відправлять за кордон", – повідомив Гончаренко у своєму блозі на "Українській правді".

Народний обранець наголосив, що 3,5 млрд куб.м – це третина всього газу, який держава накопичила у сховищах на зиму для населення. За словами Гончаренка, про це він дізнався від колишнього бізнес-партнера Коломойського Геннадія Корбана.

"Для населення газу не вистачає, а для олігарха Коломойського, як виявилося, достатньо", – обурився Гончаренко.

Він наголосив, що втрата третини газового запасу перед опалювальним сезоном може стати причиною дефіциту палива і зрештою – приводом для переговорів із Росією щодо постачання газу.

"Загалом апетити Коломойського – на 8 млрд куб.м газу. Так що 3,5 млрд – це тільки аванс. Почалася зе-олігархізація, кінець епохи бідності настав... для Коломойського", – підсумував Гончаренко. 

Нагадаємо, що у Міненергетики днями запевнили, що у газосховищах України достатньо газу для проходження опалювального сезону. Як повідомив глава відомства Герман Галущенко, станом на сьогодні запаси газу у газосховищах становлять понад 18 млрд куб. м.

Раніше радниця міністра енергетики Лана Зеркаль заявила, що не увесь газ в українських сховищах належить Україні. В наших сховищах природне паливо зберігають трейдери, з якими, за її словами, потрібно щось вирішувати. Зеркаль наголосила, що йдеться про економічне, а не політичне рішення.

Читайте також: Залишився тільки Коломойський: Як інтерв'ю Авакова показало, що олігархи об'єдналися проти Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme