"Нафтогаз" збільшив ціну на газ для клієнтів постачальника "останньої надії": Скільки платитимемо

Компанія "Нафтогаз" підвищила ціну на газ у вересні для клієнтів, які користуються її послугами як постачальника "останньої надії" (ПОН)

Журналіст стрічки новин
"Нафтогаз" збільшив ціну на газ для кліє…
Фото: Depo.ua

Вартість блакитного палива на наступний місяць становитиме 12 грн/м³ з урахуванням податку на додану вартість та без вартості доставки.

Про це пише Depo.ua із посиланням на сайт "Нафтогаз України".

Наразі клієнтами ПОН є домогосподарства у Донецькій, Херсонській та Полтавській областях, у місті Кременець Тернопільської області, у Мелітополі та Мелітопольському районі Запорізької області, Коростишеві та Коростишевському районі Житомирської області, а також місті Шепетівка Хмельницької області.

Що таке "постачальник останньої надії" та чому він важливий

У нашій державі законодавчо передбачений так званий "постачальник останньої надії" (ПОН), яким для населення є "Нафтогаз України". Якщо споживач залишився без свого постачальника газу, то він має право скористатися послугами ПОН, однак за умови, що в термін до 60 днів він обере нового постачальника й укладе з ним договір. Наголосимо, що вартість газу від "постачальника останньої надії" у січні 2021 становила 7,65 грн/м³ (з урахуванням ПДВ).

Нагадаємо, у середині серпня постачальники газу оприлюднили умови сезонних тарифів для побутових споживачів. У таких тарифах загальна сума до сплати визначається відповідно до об'єму газу, який клієнт у середньому споживає протягом опалювального сезону. Далі цю суму він сплачує рівномірними частинами щомісяця.

Раніше у "Нафтогазі" назвали умову для зниження ціни на газ для населення. Там заявили, що для того, щоб ціна на газ в Україні знизилася з 15 гривень за кубометр приблизно до 11-12 гривень за куб, потрібно почати експортувати, а не імпортувати блакитне паливо.

Читайте також: Комуналка, паливо, їжа: Як зміняться ціни цієї осені

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme