Наглядова рада "Укрексімбанку" призначила тимчасову заміну Мецгеру

Наглядова рада "Укрексімбанку" на екстреному позачерговому засіданні відсторонила голову правління фінустанови Євгена Мецгера від здійснення повноважень

Редактор стрічки новин
Наглядова рада "Укрексімбанку" призначил…
Фото: Прес-служба "Укрексімбанку"

Поки Мецгер відсторонений на час проведення внутрішнього розслідування щодо нападу на журналістів проекту "Схем". А остаточне рішення щодо його повноважень Мецгера буде ухвалене за результатами внутрішнього розслідування.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій прес-службою банку, передає Depo.ua.

Тимчасово виконуючим обов’язки голови правління банку призначено Сергія Єрмакова.

Зазначається, що наглядова рада "приносить свої щирі вибачення" членам знімальної групи програми "Схеми", а також представникам ЗМІ та усьому громадянському суспільству за "прикру та неналежну поведінку голови правління та представників банку".

Нагадаємо, 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, було скоєно напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мецгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Співробітники банку видалили зняте журналістами відео. Однак увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що поведінка представників "Укрексімбанку" є неприпустимою, адже свобода слова – фундаментальна цінність в Україні.

Сьогодні, 6 жовтня, стало відомо, що Євген Мецгер склав повноваження голови правління "Укрексімбанку" допоки триває розслідування нападу на журналістів "Схем". 

Довідка: Євген Мецгер очолив "Укрексімбанк" у березні 2020 року. Він є уродженцем Кривого Рогу, а його дружина – Юлія Мецгер – у липні 2019 року увійшла до складу наглядової ради "ПриватБанку". За даними ЗМІ, дружина Мецгера підтримує дружні стосунки з Оленою Кравець зі студії "95-й квартал".

Читайте також: Мільйонер та земляк Зеленського: Хто такий голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme