"Не сподобалося запитання": Журналісти заявили про напад під час інтерв'ю з головою "Укрексімбанку"

Журналісти-розслідувачі програми "Схеми" заявили про напад на знімальну групу у кабінеті голови правління державного "Укрексімбанку" Євгена Мецгера

Редактор стрічки новин
"Не сподобалося запитання": Журналісти з…
Фото: eximb.com

Інцидент трапився під час запису інтерв'ю з Мецгером. Журналісти оприлюднили аудіозапис конфлікту.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

Зазначається, що Мецгеру "не сподобалося одне з запитань", яке поставив журналіст Кирило Овсяний, щоб отримати позицію для розслідування.

Після цього, як заявляють "Схеми", охоронці "скрутили" оператора, забрали картки, на які здійснювався запис, та видалили записане відео.

Овсяний записав на диктофон те, що відбувалося в кабінеті. Зокрема, на записах голос, схожий на голос Мецгера, каже, що треба "забрати дві камери, і те, що писали", "повитягувати касети".

Журналісти розповіли, що флешку та усю техніку винесли з кабінету на годину. Згодом її повернули, але відео усього інтерв’ю та самого нападу там уже не було.

Весь цей час знімальна група залишалась заблокована у кабінеті голови правління банку у його присутності. Також там був присутній директор департаменту інформаційної політики "Укрексімбанку" Володимир Пікалов, охоронець та ще один працівник банку, який застосував фізичну силу до оператора, кажуть журналісти.

Вони також повідомили, що співробітники банку оглянули одяг оператора щодо інших записувальних пристроїв та із погрозами забороняли знімати на телефон.

Після цього журналісти та представники редакції, які прибули на місце події, викликали поліцію і написали заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

Редакція "Радіо Свобода" звернулась до "Укрексімбанку" з проханням прокоментувати ситуацію ㅡ там повідомили, що готують коментар зі своєю позицією.

Нагадаємо, раніше у МВС дали поради представникам медіа, як захистити себе від нападів під час проведення акцій протесту та мітингів 

За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів поліція розпочала кримінальне провадження, повідомляє прес-служба поліції Києва.

На даний час правоохоронці проводять необхідні слідчі дії для об’єктивного та неупередженого досудового розслідування. Інспектори відділу дізнання Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). 

Довідка: Євген Мецгер очолив "Укрексімбанк" у березні 2020 року. До 2015 року він працював на нижчих посадах у цьому держбанку. Мецгер – уродженець Кривого Рогу.

Читайте також: Зеленський за рік привів до влади понад 30 "кварталівців" та їхніх знайомих: Хто ці люди

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme