Напад на журналістів в "Укрексімбанку": Мецгеру вручили підозру

Поліція під процесуальним керівництвом прокуратури вручила повідомлення про підозру голові "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру у перешкоджанні професійній діяльності журналістів

Редактор стрічки новин
Напад на журналістів в "Укрексімбанку":…
Фото: Укрексімбанк

Повідомлення про підозру Мецгер отримав сьогодні, 7 жовтня, о 9 годині ранку.

Про це повідомив сам Мецгер на своїй сторінці у Facebook, а також прес-служба Нацполіції, передає Depo.ua.

"Отримав підозру від прокуратури. Правоохоронці сьогодні о 9 ранку приїхали до мене додому та вручили документ. Вчора вони чомусь приїжджали до приміщення банку, але я вже не мав законних підстав там знаходиться після того, як написав заяву про відсторонення від виконання обов’язків", - зазначив відсторонений очільник банку.

Повідомлення про підозру Євгену Мецгеру - документ

Він також заявив, що  готовий у повному обсязі співпрацювати зі слідством.

"Глибоко переконаний, що свобода слова - це важлива складова розвитку України. Ще раз хочу принести щирі вибачення перед журналістською спільнотою та особисто перед Кирилом Овсяним та Олександром Мазуром", - додав Мецгер.

У поліції поінформували, що працівникам фінансової установи загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Також у поліції зазначили, що повідомлення про підозру вручено двом службовим особам банку за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми" (ч. 1, 3 ст. 171 КК України).

"Сьогодні, 7 жовтня, дізнавачі Голосіївського управління поліції за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомили про підозру двом службовим особам банку. Крім того, дізнавачі разом із процесуальними керівниками надають правову оцінку діям третьої особи, яка зафіксована на відео, оприлюднене журналістами та додаткову кваліфікацію усіх причетних осіб. За результатами перевірки їхнім діям буде надано відповідну правову кваліфікацію", – йдеться у повідомленні поліції.

Повідомлення поліції про вручення підозри Мецгеру

Нагадаємо, 6 жовтня працівники прокуратури вручили підозри особам, які фігурують у відео журналістів "Схем", та вчинили напад на кореспондентів у будівлі "Укрексімбанку". 

Довідка: 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, скоїли напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Згодом поліція перекваліфікувала статтю кримінальної справи, відкритої за фактом нападу на журналістів проекту "Схеми" у приміщенні "Укрексімбанку", на п. 3 ст. 171 ККУ.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Читайте також: Мільйонер та земляк Зеленського: Хто такий голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme