Правоохоронці вручили підозри працівникам "Укрексімбанку": Мецгер вже написав заяву на звільнення

Працівники прокуратури вручили підозри особам, які фігурують у відео журналістів "Схем", та вчинили напад на кореспондентів у будівлі "Укрексімбанку"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Правоохоронці вручили підозри працівника…
Фото: Facebook Євгена Мецгера

Йдеться про двох осіб, які вчинили напад на журналістів. При цьому, глава фінансової установи Євген Мецгер вже написав заяву на звільнення.

Про це повідомила речниця прокуратури міста Києва Надія Максимець під час ефіру "Україна 24", інформує Depo.ua.

"Здійснюється досудове розслідування за фактом перешкоджання роботі журналістів програми схеми. Сьогодні були заплановані проведення процесуальних дій. Це мало відбутися під час прес-конференції. На жаль, за 20 хвилин до її початку, нам повідомили, що захід скасовано", – сказала вона.

Зазначається, що зараз у фінансову установу прийшли представники поліції та прокуратури для здійснення процесуальних дій, а саме – вручення підозр особам, які фігурують на відео.

Зауважимо, Мецгеру загрожує штраф розміром до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень, – ред.) або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі строком до трьох років.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що "Укрексімбанк" скасував прес-конференцію Мецгера й вдруге образив журналістів. Прес-секретарка глави банку заборонила представникам ЗМІ вільно переміщуватися будівлею установи, коли ті висловили бажання пошукати кабінет заступника голови правління самостійно. 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова також відреагувала на скандал після нападу на журналістів і пообіцяла підозри найближчим часом.

Довідка: 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, скоїли напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Читайте також: Мільйонер та земляк Зеленського: Хто такий голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme