На мітингу під "Укрексімбанком" працівники банку кинули журналістам на голови вазон (ФОТО, ВІДЕО)

У середу, 6 жовтня, в Києві під стінами "Укрексімбанку" представники ЗМІ зібралися на мітинг, аби виказали солідарність своїм колегам. Напередодні на журналістів "Радіо Свобода" напали в кабінеті голови банку Євгена Мецгера 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
На мітингу під "Укрексімбанком" працівни…
Фото: Прес-служба "Укрексімбанку"

Мітингарі вимагають, аби голова правління банку склав свої повноваження.

Про це повідомили у Telegram-каналі "PavlovskyNews", передає Depo. ua.

Представники ЗМІ стояли під будівлею банку з плакатами "Укр ексім бик" та "Мецгер out".

Під час акції протести з вікна горішнього поверху на голову головреда "Української правди" Севгіль Мусаєвої хтось із працівників банку скинув вазон у скляному кашпо. Рослина в горщику впала поруч і розбилася. Журналістка не постраждала фізично.

Мітинг журналістів

Розбитий вазон

Нагадаємо, "Укрексімбанк" скасував прес-конференцію Мецгера й вдруге образив журналістів. Прес-секретарка Мецгера заборонила представникам ЗМІ вільно переміщуватися будівлею банку, коли ті висловили бажання пошукати кабінет заступника голови правління самостійно. 

Довідка: 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, скоїли напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme