"Не мав права на той спалах": Мецгер публічно вибачився перед журналістами та колегами

Очільник АТ "Укрексімбанк" Євген Мецгер вибачився перед журналістами програми "Схеми" за "миттєвий емоційний спалах" і визнав, що його поведінка "глибоко образила весь без виключення журналістський цех"

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Не мав права на той спалах": Мецгер пуб…
Фото: Facebook Євгена Мецгера

За словами Мецгера, скандал навколо його "невдалого" інтерв'ю та нападу на представників ЗМІ завдав величезної шкоди і його колегам, і банку в цілому.

Про це він написав у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Шановні представники ЗМІ! Я завжди вважав і вважаю свободу слова і вільну пресу фундаментом демократії та справжньої незалежності держави. Тому події, що сталися у моєму робочому кабінеті 4 жовтня 2021 року та були згодом опубліковані виданням "Схеми" з мого боку є неприпустимими та стали шоком не тільки для громадськості та журналістської спільноти, але й для мене", – зауважив Мецгер.

Він заявив, що за природою є врівноваженою людиною, тому ніколи раніше не думав, що "миттєвий емоційний спалах може перерости в лавину імпульсивних та непоправних дій і рішень".

"Стрес і навантаження цьому не виправдання. Тому я щиро прошу вибачення у працівників видання "Схеми" Кирила Овсяного та Олександра Мазура! Наразі у формі листа, але завжди готовий зробити це у будь-якій зручній їм формі", – наголосив посадовець.

Він визнав, що така поведінка глибоко образила весь без виключення журналістський цех, який проявив гідну найбільшої поваги солідарність у відстоюванні прав своїх колег.

"Я щиро прошу вибачення у всіх журналістів України", – додав Мецгер.

Крім того, він нагадав, що така ситуація завдала "величезної шкоди іміджу банку, моральному духу його чудового колективу і престижу професії банкіра, як такій".

"Я щиро прошу вибачення у всіх колег. Повторюся, я не мав права на той спалах, він викликає найбільшу огиду і сором саме в мене. За своїми моральними переконаннями та значним суспільним резонансом, я написав заяву про відсторонення мене від здійснення повноважень голови правління АТ "Укрексімбанк". Відповідну заяву я надав наглядовій раді банку і сьогодні, 6 жовтня, вона була задовільнена", – підсумував банкір.

"Не мав права на той спалах": Мецгер публічно вибачився перед журналістами та колегами

Що відомо про скандал навколо Мецгера з "Укрексімбанку"

4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, було скоєно напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що поведінка представників "Укрексімбанку" є неприпустимою, адже свобода слова – фундаментальна цінність в Україні.

Він зауважив, що видається логічним рішення про відсторонення від займаної посади голови правління банку.

Крім того, Подоляк припустив, що для "нівелювання шкоди банку та державі" потрібні, можливо, і "більш жорсткі кадрові рішення у фінансовій установі".

6 жовтня Мецгер склав повноваження голови правління "Укрексімбанку" допоки триває розслідування нападу на журналістів "Схем".

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова також відреагувала на скандал після нападу на журналістів і пообіцяла підозри найближчим часом.

Нагадаємо, дещо раніше 6 жовтня наглядова рада "Укрексімбанку" призначила тимчасову заміну Мецгеру.

Читайте також: Мільйонер та земляк Зеленського: Хто такий голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme