Напад на журналістів в "Укрексімбанку": Поліція долучила до справи відео з кабінету Мецгера

Поліція долучила відео, яке оприлюднили журналісти проекту "Схеми", до справи за фактом нападу на представників ЗМІ в "Укрексімбанку"

Редактор стрічки новин
Напад на журналістів в "Укрексімбанку":…
Фото: Прес-служба "Укрексімбанку"

Правоохоронці також очікують, що найближчим часом потерпіла сторона передасть і оригінал відновленого відеозапису інтерв'ю з головою "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером, який також буде долучений до матеріалів провадження як речового доказу та направлений на експертизу.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Поліція вже долучила до матеріалів розслідування відео з кабінету голови правління "Укрексімбанку", на якому зафіксовані протиправні дії групи осіб щодо журналістів "Радіо Свобода".

Відомості у ЄРДР за ст. 171 "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" за заявою журналістів було внесено ще того самого дня у понеділок, 4 жовтня. Впевнений, що розслідування не забере багато часу і незабаром буде пред’явлено погоджені прокуратурою підозри", - зазначив міністр.

Він також висловився, що вважає таку поведінка щодо до співробітників ЗМІ "неприпустимою у демократичному суспільстві". Монастирський переконаний, що поведінка представників держбанку  отримає належну правову оцінку правоохоронців і суду.

Монастирський про скандал в Укрексімбанку

Нагадаємо, 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, було скоєно напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мецгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Співробітники банку видалили зняте журналістами відео. Однак увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що поведінка представників "Укрексімбанку" є неприпустимою, адже свобода слова – фундаментальна цінність в Україні.

Сьогодні, 6 жовтня, стало відомо, що Євген Мецгер склав повноваження голови правління "Укрексімбанку" допоки триває розслідування нападу на журналістів "Схем". 

Довідка: Євген Мецгер очолив "Укрексімбанк" у березні 2020 року. Він є уродженцем Кривого Рогу, а його дружина – Юлія Мецгер – у липні 2019 року увійшла до складу наглядової ради "ПриватБанку". За даними ЗМІ, дружина Мецгера підтримує дружні стосунки з Оленою Кравець зі студії "95-й квартал".

Читайте також: Мільйонер та земляк Зеленського: Хто такий голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme