Венедіктова відреагувала на скандал в "Укрексімбанку", обіцяє підозри найближчим часом

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відреагувала на скандал після нападу на журналістів під час інтерв'ю в "Укрексімбанку"

Редактор стрічки новин
Венедіктова відреагувала на скандал в "У…
Фото: Офіс генпрокурора

Прокурори та поліцейські наразі активно працюють над розслідуванням нападу на журналістів проекту "Схеми" під час інтерв'ю з очільником державного "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером.

Про це Венедіктова написала на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Хочу невідкладно відреагувати на інцидент, пов'язаний з грубим застосуванням сили стосовно журналістів у офісі державного банку. В цьому питанні немає місць для роздумів – справедливе та ефективне розслідування, підозра, передача в суд, вирок", – зазначила генпрокурорка.

Вона запевнила, що Офіс генпрокурора не буде "покривати, вибачте, безумство, продемонстроване співробітниками державного банку".

"Реакція на вчинок повинна бути адекватною в нашій державі і ми це доведемо. Меморандум, який ми підписали з медіаорганізаціями – це реальні наміри, а не просто формальність. Перешкоджання журналістам не вичистиш з флешок – відповідальність неминуча Не змінить суті проблеми і складання повноважень", – наголосила Венедіктова.

Вона наголосила, що прокурори і поліцейські зараз працюють над розслідуванням інциденту. І вже найближчим часом, за словами Венедіктової, відбудуться слідчі дії із потерпілим журналістом і до матеріалів має бути долучений оригінал відновленого відеозапису конфлікту. Також відповідальним буде повідомлено про підозру.

"Ми рухаємося швидко і по закону, бо свобода слова має бути недоторканою цінністю в цій країні", – додала Венедіктова.

Нагадаємо, 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, було скоєно напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мецгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Співробітники банку видалили зняте журналістами відео. Однак увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що поведінка представників "Укрексімбанку" є неприпустимою, адже свобода слова – фундаментальна цінність в Україні.

Сьогодні, 6 жовтня, стало відомо, що Євген Мецгер склав повноваження голови правління "Укрексімбанку" допоки триває розслідування нападу на журналістів "Схем". 

Довідка: Євген Мецгер очолив "Укрексімбанк" у березні 2020 року. Він є уродженцем Кривого Рогу, а його дружина – Юлія Мецгер – у липні 2019 року увійшла до складу наглядової ради "ПриватБанку". За даними ЗМІ, дружина Мецгера підтримує дружні стосунки з Оленою Кравець зі студії "95-й квартал".

Читайте також: Мільйонер та земляк Зеленського: Хто такий голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme