"Укрексімбанк" скасував прес-конференцію Мецгера й вдруге образив журналістів 

Секретарка голови правління фінустанови "Укрексімбанку" Євгена Мецгера повідомила журналістів про те, що він не даватиме прес-конференцію 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Укрексімбанк" скасував прес-конференцію…
Фото: Прес-служба банку

При цьому жінка встигла образити представників ЗМІ своєю поведінкою.

Про це повідомляє Depo.ua із посилання на прямий ефір телеканалу "Україна 24". 

"Я вийшла до вас, щоб повідомити, що прес-конференція не відбудеться", – сказала прес-секретарка. 

Журналісти попросили жінку прокоментувати вчорашній інцидент, під час якого до журналістів "Радіо Свобода" застосували фізичну силу. 

Секретарка відповіла, що не має права коментувати цю ситуацію. Також вона відмовилася провести журналістів до заступника голови правління, який міг би озвучити позицію банку щодо скандалу, який стався. 

Крім того, прес-секретарка Мецгера заборонила представникам ЗМІ вільно переміщуватися будівлею банку, коли ті висловили бажання пошукати кабінет заступника самостійно.

"Ви наплювали нам в обличчя", – прокоментував дії працівниці банку один із журналістів, який прийшов на прес-конференцію.

Нагадаємо, наглядова рада "Укрексімбанку" на екстреному позачерговому засіданні відсторонила голову правління фінустанови Євгена Мецгера від здійснення повноважень. Це сталося у середу, 6 жовтня. 

Довідка: 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, скоїли напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme