Напад на журналістів в "Укрексімбанку": В НСЖУ засудили поведінку керівництва фінустанови

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) засуджує керівництво державного "Укрексімбанку" за напад на представників ЗМІ

Редактор стрічки новин
Напад на журналістів в "Укрексімбанку":…
Фото: "Схеми"

НСЖУ закликає поліцію оперативно провести розслідування нападу на журналістів під час інтерв'ю з  головою правління "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером.

Про це написав очільник НСЖУ Сергій Томіленко на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Голова НСЖУ вважає поведінку керівництва держбанку ганебною.

"Ганьба! На журналістів нацьковує охорону керівник державного банку! Під час заздалегідь запланованого інтерв’ю журналіст поставив запитання керівнику державного банку у його кабінеті. Але голові правління "Укрексімбанку"  Євгену Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача. Охороні було наказано "забрати камери" та "дістати із них касети". Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора "Схем" Олександра Мазура, відібрали у нього дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис та видалили записане відео", – зазначив Томіленко.

Він додав, що Національна спілка журналістів України засуджує обурливу поведінку керівництва та співробітників банку, висловлює солідарність із командою розслідувачів програми "Схеми".

"Національна поліція має оперативно провести розслідування, результатом якого повинно стати вагоме покарання нападників. Висока посада та великі гроші – це не індульгенція для нападу на журналістів, які ставлять незручні запитання", – наголосив Томіленко.

Сергій Томіленко про напад на журналістів Схем в Укрексімбанку

Нагадаємо, раніше журналісти-розслідувачі програми "Схеми" заявили про напад на знімальну групу у кабінеті голови правління державного "Укрексімбанку" Євгена Мецгера. Журналісти оприлюднили аудіозапис інциденту.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme