Нардеп Новинський потрапив у базу "Миротворця"

Народний депутат Вадим Новинський потрапив до бази сайту "Миротворець" – там він вказаний як "агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні"

Журналіст відділу новин
Нардеп Новинський потрапив у базу "Мирот…
Фото: Facebook Вадима Новинського

Про це пише Depo.ua із посиланням на сайт "Миротворець".

Зазначається, що Новинський звинувачується в розповсюдженні кремлівської пропаганди у вигляді т. зв. "русского міра" від імені РПЦ в Україні.

"Крім того, він є противником незалежності українського православ’я від РПЦ країни-агресора", — йдеться в повідомленні на "Миротворці".

Також наголошується, що Новинський "керує і фінансує діяльність, спрямовану на розпалювання міжконфесійної ворожнечі".

Новинський потрапив у базу Миротворця

Відомо, що Новинський є народним депутатом сьомого, восьмого та дев'ятого скликань. Він – член фракції партії "Опозиційний блок" у ВРУ, колишній член Партії регіонів. 23 квітня 2020 року стало відомо, що предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій (Березовський) висвятив Новинського на диякона.

У грудні 2020 року генпрокурор Ірина Венедіктова відкрила кримінальну справу на Новинського. Заяву до суду з проханням відкрити справу проти Новинського подало ТОВ "Гратант", яке стверджує, що він протиправно заволодів майном мережі супермаркетів "Амстор", в тому числі заставним і іпотечним майном "Укрексімбанку".

Нагадаємо, нещодавно до бази "Миротворець" потрапила харків’янка, яка назвала українських військових "позориськом".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme