Нардеп від ОПЗЖ взяв собі у помічниці невістку, бо лише їй довіряє "святі конфіденційні питання"

Народний депутат від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Василь Німченко зробив своєю помічницею невістку й не бачить у цьому конфлікту інтересів

Журналіст стрічки новин
Нардеп від ОПЗЖ взяв собі у помічниці не…
Фото: Facebook Василя Німченка

Жінку звуть Марина й, за словами нардепа, вона сама захотіла працювати на цій посаді.

Про це Німченко заявив у коментарі журналістам "Схем", пише Depo.ua із посиланням на "Радіо Свобода".

Нардеп розповів, що взяв її до себе у помічниці, оскільки лише близькій людині може довірити "святі конфіденційні питання народного депутата".

"Я говорю про життєдіяльність людини. В тому числі про питання здоров’я, в тому числі про питання водіння машини. Я можу помічника взяти, щоб водив мені машину? Я можу взяти помічника, який, як я говорю, миттєво друкує? Може, хтось краще за неї друкує? Я не зустрічав", – відповів депутат.

Німченко наголосив. що не бачить в цьому прояву кумівства.

"Який конфлікт інтересів? В чому вона може нашкодити інтересам держави? Який непотизм може бути? У нас сімейні династії є серед народних депутатів: є в керівництві Верховної Ради, і в депутатах. Тут є конфлікт інтересів? Не туди дивляться на конфлікт інтересів", – обурився він.

Відомо, що Марина Німченко працює помічницею у свекра з вересня 2019 року. До сьогодні вона вже офіційно отримала понад 374 тисячі гривень зарплати з держбюджету.

Нагадаємо, що у березні 2021 року Національне бюро з питань запобігання корупції скерувало до суду адмінпротокол щодо взяття Німченко на посаду помічниці народного депутата. У працевлаштуванні родички агентство побачило конфлікт інтересів. Проте вже у вересні Печерський райсуд Києва закрив справу у зв’язку з закінченням строку притягнення члена ОПЗЖ до адмінвідповідальності.  

Відомо, що ще у вересні 2020 року парламент ухвалив законопроект №2203 й цим заборонив народним депутатам України мати в підпорядкуванні близьких осіб.

Також розслідування програми "Схеми" показало, що щонайменше 15 народних депутатів фракції "Слуга народу" призначили своїми помічниками своїх родичів чи родичів з найближчого оточення президента Володимира Зеленського.

А нещодавно журналісти знову розкопали родинні зв'язки між депутатами від "Слуги народу" та іншим представниками нинішньої влади із помічниками тих чи інших депутатів у монокоаліції

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme