Нардепи хочуть скоротити COVID-карантин до двох місяців

У Верховній Раді народні депутати зареєстрували законопроект №6508 щодо зміни термінів карантину від поширення коронавірусного захворювання

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Нардепи хочуть скоротити COVID-карантин…
Фото: Pixabay

Згідно з пояснювальною запискою, нардепи пропонують чітко визначити терміни карантинних обмежень. Зокрема, вони не мають тривати довше двох місяців.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідну картку документа на сайті Ради.

Водночас передбачається, що у випадку складної епідемічної ситуації уряд зможе продовжувати карантинні обмеження на понад два місяці.

"Також законопроектом пропонується внести зміни до статті 4 Закону України № 183, якими зокрема розширюється компетенція Ради національної безпеки і оборони в частині погодження встановлення Кабінетом міністрів карантину на території, яка розташована у межах більше ніж шести областей (у тому числі Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя)", – йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що в разі встановлення, продовження або припинення карантину, інформація має доноситися до населення шляхом засобів масової інформації. Для цього у рішеннях щодо карантинних обмежень мають бути вказані відомості про хворобу, територію, на якій запровадили карантин, та перелік профілактичних, протиепідемічних та інших заходів.

Нагадаємо, наразі усі регіони України перебувають у "жовтій" зоні адаптивного карантину

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА) 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme