Нардепи не захотіли просити американців вручити Зеленському "Оскар": Серед тих, хто підтримав ініціативу Лероса, був один "слуга"

Народні депутати 24 вересня не підтримали запит позафракційного народного депутата Гео Лероса щодо вручення премії "Оскар" президенту Володимиру Зеленському

Журналіст стрічки новин
Нардепи не захотіли просити американців…
Фото: ЕРА

Повна назва звернення звучить так: "Запит народного депутата Гео Лероса до президента України про клопотання перед Американською кіноакадемією про вручення премії "Оскар" Володимиру Зеленському за кращий сценарій та спецефекти у фільмі "Замах, якого не було — дивитися всім".

Відповідний документ набрав лише 35 голосів з мінімально необхідних 226, пише Depo.ua.

Примітно, що серед тих, хто підтримав ініціативу Лероса, був "слуга" Микола Галушко. Втім, найбільше голосів "за" дали представники фракцій "Європейська Солідарність" (18), "Голос" (7), "Батьківщина" (7).

Сам Лерос, коментуючи результати голосування, заявив, що "навіть "слуги" не оцінили нову постановку" Зеленського. Ймовірно, тут Лерос хотів продемонструвати скептичне ставлення до версії про замах на свого помічника президента Сергія Шефіра й нагадати про виконання Зеленським вимоги "луцького терориста" Максима Кривоша у липні 2020 року. Відомо, що тоді Зеленський записав відео, на якому сказав: "Фільм "Земляни" 2005 року. Дивитися всім".

Нагадаємо, що Гео Лерос раніше входив до парламентської фракції "Слуга народу", однак через критику президента Володимира Зеленського та голови Офісу президента Андрія Єрмака його виключили з монобільшості. Після цього Лерос почав ще активніше критикувати владу. Так, нещодавно "4 канал" не пустив в ефір інтерв'ю з Леросом, бо той прийшов на розмову в футболці з образливим написом про президента. Також Лерос пропонував Зеленському і Єрмаку поцілуватися взасос й навіть піддався нападу з боку кума Єрмака, нардепа від "Слуги народу" Миколи Тищенка, бо різко висловився з трибуни Верховної Ради про верхівку влади.

Відомо, що наприкінці серпня 2020 року Леросу спалили автівку. Нардеп заявив, що камери спостереження у дворі, де стояв автомобіль, перестали працювати за два тижні до підпалу.

У вересні 2020 року адвокатська компанія, яка захищала інтереси Лероса у цій справі, вимагала допитати у справі про підпал його автомобіля Зеленського та колишнього і нинішнього керівників його Офісу.

13 вересня Державне бюро розслідувань повідомило, що до підпалу автомобіля Лероса може бути причетний сам нардеп. Інформацію про це слідчі нібито знайшли у Telegram. Водночас Лерос заявив, що все це – брудна кампанія проти нього, а сам відеозапис, оприлюднений у мережі, охарактеризував як "фуфло". За словами нардепа, його хочуть звинуватити у тому, що він сам ініціював підпал своєї автівки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme