Нардепи від "ЄС" подали ще й до СБУ заяву про держзраду з боку Зеленського

Народні депутати від "Європейської Солідарності" подали до Служби безпеки України заяву про державну зраду та фінансування тероризму з боку президента Володимира Зеленського

Журналіст стрічки новин
Нардепи від "ЄС" подали ще й до СБУ заяв…
Фото: Прес-служба "Європейської Солідарності"

Раніше такі заяви вони вже зареєстрували у Державному бюро розслідувань та Офісі генерального прокурора.

Про це інформує Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

Як повідомила співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко після невідкладного прийому у Службі безпеки, у заяві йдеться про те, що наша держава "сьогодні опинилася в умовах енергетичної кризи, а довела до цієї енергетичної кризи нинішня влада".

"І ми бачимо, що сьогодні команда Зеленського почала свою бурхливу діяльність з того, що повернула закупівлю електроенергії з РФ та Білорусі. Також повернули закупівлю вугілля. Вугілля з РФ – вкрадене на українських експропрійованих окупаційним режимом шахтах на окупованих територіях", – заявила Геращенко.

Вона наголосила, що три мільярди доларів, які цього року виплачені за енергоносії Росії та Білорусі, "це фінансування тероризму, фінансування країни – агресора".

Нардепка додала, що трансляція на російських каналах серіалу "Свати" – це також фінансування країни-агресора й "отримання від них дивідендів на свої роялті, на свої компанії".

заява нардепів від "ЄС" про держзраду Зеленського

В "ЄС" повідомили, що в заяві про кримінальне правопорушення йдеться, що "за каденції Зеленського Україна втратила енергетичну незалежність і почала купувати вугілля в країни-агресора".  

"Державне підприємство ПАТ "Центренерго" перейшло на російське вугілля у інтересах Ігоря Коломойського. Щонайменше 1,5 млн т вугілля різних марок (зокрема газове вугілля, яке є в Україні), перепродали державній компанії Центренерго фірми, пов’язані з олігархом Ігорем Коломойським. Походження цього вугілля – переважно російське", – обурюються нардепи й наголошують, що про це стверджує у своєму розслідуванні портал bihus.info, зокрема, у сюжеті Аліси Юрченко "КОЛОМОЙСЬКИЙ.RU" для телепрограми "Наші гроші з Денисом Бігусом". 

За їхніми словами, за часи президенства Зеленського близько чотирьох мільярдів доларів було витрачено на вугілля з Росії та Білорусі, а також на закупівлю електроенергії із цих країн.

Нагадаємо, 23 грудня Державне бюро розслідувань не прийняло народних обранців від "Європейської Солідарності", які прийшли подати заяву про державну зраду президента Володимира Зеленського. У ДБР заявили, що нардепи, які хотіли повідомити про державну зраду Зеленського, не погодили свій прихід до установи. Однак заяву все ж зареєстрували. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme