Нардепи від ОПЗЖ відмовились брати участь у позачерговому засіданні Ради

Фракція "Опозиційної платформи – За життя" не братиме участь у позачерговому засіданні Верховної Ради сьогодні, 8 вересня

Журналіст відділу новин
Нардепи від ОПЗЖ відмовились брати участ…
Фото: Скріншот

В межах цієї позачергової сесії народні обранці мають розглянути питання звернення до Конгресу щодо надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО (MNNA).

Про це повідомив нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич під час виступу в Раді, передає Depo.ua.

"Від імені фракції хочу зробити заяву, що ми не будемо брати участь у сьогоднішній позачерговій сесії", – наголосив він.

Шуфрич наголосив, що "слугам народу" та іншим нардепам варто спершу "розібратися між собою".

"Тому що посол України у США пані Маркарова заперечує ухвалення постанови про партнерство… Вирішіть спочатку, хто більший НАТОвець із вас, а потім кудись ідіть", – підсумував нардеп.

Нагадаємо, дещо раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, про що домовились президент США Джо Байден і його український колега Володимир Зеленський стосовно вступу України в НАТО. Він наголосив, що Україна усвідомлює роль США в НАТО, тому розраховує на допомогу американських партнерів в прискоренні євроатлантичної інтеграції України.

Згодом народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що Верховна Рада розгляне звернення до Конгресу щодо надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО (MNNA) в межах позачергового засідання, яке було призначене на 14:00 середи, 8 вересня.

Водночас посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова заявила, що Україні не потрібен статус основного союзника США поза НАТО. За її словами, такий статус потрібен країнам, які не планують вступати до НАТО. 

Читайте також: Від зброї до браку контролю: Чотири причини, чому Україну поки не беруть в НАТО

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme