Нардепи внесуть правки до закону про РРО: За яких умов ФОПів не штрафуватимуть

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про скасування штрафів для фізичних осіб підприємців, які не встановили касові апарати (РРО)

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Нардепи внесуть правки до закону про РРО…
Фото: Рixabay

За словами нардепа від "Голосу" Ярослава Железняка, за відповідні правки до закону про РРО мають проголосувати 1 лютого.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Железняка у Telegram.

Згідно з документом, штрафи за незастосування РРО можуть бути скасовані у період з 1 січня по 1 лютого 2022 року. Водночас для тих ФОПів, які встановлять РРО до 1 квітня 2022 року, штраф за порушення буде зменшений в 10 разів.

екст пішов на реєстрацію. Голосування планується 01 лютого 2022 року – в єдиний пленарний день наступного тижня", – йдеться у повідомленні.

Нардепи внесуть правки до закону про РРО: ФОПів не будуть штрафувати за однієї умови

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про скасування штрафів для фізичних осіб підприємців, які не встановили касові апарати (РРО)

Нагадаємо, 25 січня представники громадського руху підприємців #SaveФОП оголосили безстрокову акцію протесту. Під парламентом було декілька тисяч людей, вони намагалися прорватися до будівлі парламенту, поліція почала їх відтісняти, що призвело до штовханини.

Внаслідок сутичок між мітингувальниками та правоохоронцями під час акції протесту 25 січня 18 поліцейських та 3 учасники акції отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

26 січня, акція протесту представників громадського руху підприємців #SaveФОП під Верховною Радою, які протестують проти закону про обов'язковість касових апаратів, продовжується.

Довідка: Закон про обов’язкові касові апарати для ФОПів мав набути чинності ще 1 січня 2021 року. Проте в грудні 2020 року на тлі коронакризи та протестів ФОПів народні депутати відтермінували обов’язковість РРО/ПРРО на рік.

В Україні зареєстровано близько 2 млн ФОПів, з яких 1,5 млн працюють за спрощеною системою оподаткування. За оцінками ДПС, касовий апарат знадобиться 10% або 150 тис. підприємців, з яких понад 50 тис. уже використовують РРО.

Читайте також: ФОПи штурмують Раду, Зеленський пише новий відос: Як влада може зняти напругу в суспільстві

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme