У Раді обіцяють не штрафувати ФОПів за відсутність касових апаратів до кінця року

Парламент готовий відтермінувати запровадження штрафів за невстановлення РРО для підприємців

Редактор стрічки новин
У Раді обіцяють не штрафувати ФОПів за в…
Фото: Chas.News

Уже сьогодні до Верховної Ради України буде внесено законопроект про мораторій на штрафи для ФОПів за невстановлення реєстратора розрахункових операцій до кінця року. Однак є умова, що надалі РРО все ж буде встановлено.

Про це сьогодні заявив голова ВР Руслан Стефанчук під час засідання Верховної Ради, передає Depo.ua.

Відповідне рішення було ухвалене під час наради з представниками фракцій та груп, заради якої в засіданні ВР оголошувалася перерва.

За словами Стефанчука, законопроект про відтермінування штрафів запропонував голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

"Пропозиція, яка прозвучала від голови комітету Данила Гетманцева, - сьогодні до кінця дня буде поданий відповідний законопроект... по якому до кінця цього року не будуть сплачувати штрафи особи, які не встановили РРО, за умови, що вони встановлять", – повідомив голова ВР і висловив сподівання, що сесійна зала ВР підтримає цей законопроект.

Нагадаємо, 25 січня представники громадського руху підприємців #SaveФОП оголосили безстрокову акцію протесту. Під парламентом було декілька тисяч людей, вони намагалися прорватися до будівлі парламенту, поліція почала їх відтісняти, що призвело до штовханини.

Внаслідок сутичок між мітингувальниками та правоохоронцями під час акції протесту 25 січня 18 поліцейських та 3 учасники акції отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

Сьогодні, 26 січня, акція протесту представників громадського руху підприємців #SaveФОП під Верховною Радою, які протестують проти закону про обов'язковість касових апаратів, продовжується.

Довідка: Закон про обов’язкові касові апарати для ФОПів мав набути чинності ще 1 січня 2021 року. Проте в грудні 2020 року на тлі коронакризи та протестів ФОПів народні депутати відтермінували обов’язковість РРО/ПРРО на рік.

В Україні зареєстровано близько 2 млн ФОПів, з яких 1,5 млн працюють за спрощеною системою оподаткування. За оцінками ДПС, касовий апарат знадобиться 10% або 150 тис. підприємців, з яких понад 50 тис. уже використовують РРО.

Читайте також: ФОПи штурмують Раду, Зеленський пише новий відос: Як влада може зняти напругу в суспільстві

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme