Нардепи встановили собі посадові оклади: Матимуть чималі зарплати і надбавки

Верховна Рада встановила народним депутатам розміри посадових окладів

Журналіст стрічки новин
Нардепи встановили собі посадові оклади:…
Фото: Слуга народу / Facebook

Щомісячна заробітна плата народного депутата складається з посадового окладу нардепа – члена парламентського комітету в розмірі 10 прожиткових мінімумів (у 2022 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць з 1 січня – 2393 грн, – ред.), встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року, й надбавок.

Про це пише Depo.ua з посиланням на постанову "Про реалізацію окремих положень Закону України "Про статус народного депутата України" (№7062). За документ проголосували 305 парламентарів.

Після підписання постанови зарплата першого заступника, заступника голови комітету Верховної Ради, секретаря комітету, а також першого заступника, заступника голови депутатської фракції чи групи, голови підкомітету комітету буде на 3% вище від посадового окладу народного депутата – члена комітету.

Водночас голова комітету, голова депутатської фракції або групи отримуватимуть на 5% більше, а заступник голови Верховної Ради – на 10%, перший заступник голови ВР – на 15%, голова ВР – на 20%.

Нагадаємо, раніше нардепи розповіли, скільки грошей їм треба для комфортного життя. Раніше лідерка партії "Голос" Кіра Рудик поскаржилася на низьку заробітну плату народного депутата, адже за роботу в парламенті вона отримує 35 тисяч гривень на місяць.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme