Нардепи заборонили підвищувати тарифи на тепло і газ під час війни

Верховна Рада ухвалила мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду для населення упродовж воєнного стану

Журналіст відділу новин
Нардепи заборонили підвищувати тарифи на…
Верховна Рада

Законопроєкт №7427 29 липня отримав 260 голосів, передає Depo.ua з посиланням на повідомлення народного депутата фракції "Голос" Ярослава Железняка.

Депутати пропонують заморозити тарифи для населення на рівні цін 24 лютого 2022 року. На покриття різниці тарифів влада має залучити понад 125 мільярдів гривень від міжнародних партнерів.

Підприємствам теплокомуненерго, постачальникам газу та операторам газорозподільних систем із державного бюджету мають компенсувати збитки, яких вони зазнали внаслідок бойових дій і заборони підвищувати тарифи та втрати.

Мораторій буде діяти під час воєнного стану та упродовж шести місяців після його скасування.

Нагадаємо, президент Зеленський дав завдання уряду, щоб тарифи на газ та електрику не зростали. Також створили Штаб підготовки до опалювального сезону. Наразі Україна не продаватиме газ і вугілля за кордон — увесь внутрішній видобуток буде спрямований на внутрішні потреби українців.

За даними уряду, Україна завершила опалювальний сезон із 9 млрд кубометрів газу в газосховищах, після чого одразу почалося їхнє поповнення. Станом на 15 липня в наших підземних сховищах зберігається вже 11,3 млрд кубометрів газу, але до початку опалювального сезону запаси хочуть збільшити щонайменше до 19 млрд кубометрів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme