Нардепка Верещук розповіла, чим одразу займеться на посаді міністра реінтеграції

Народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук, яку вже днями можуть призначити очільницею Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, розповіла, чим спершу планує зайнятися на новій посаді

Журналіст стрічки новин
Нардепка Верещук розповіла, чим одразу з…
Фото: Слуга народу / Facebook

Верещук повинна зайняти місце Олексія Резнікова, який напередодні написав заяву про відставку.

"Я буду продовжувати те, що хоче президент Зеленський від очільника міністерства, що хоче прем'єр Денис Анатолійович Шмигаль від міністра, тому що це вертикаль прем'єра, що хоче суспільство, і основне – ті люди, які сьогодні страждають. Це і буде моя лінія. Якщо у цьому треба буде радикалізуватись, ми це і будемо робити, але моя повістка буде більше спрямована на гуманітарний аспект. Я хочу допомогти людям практично: вони мають знати, що можуть подзвонити до мене, можуть поскаржитись, можуть зробити те, що вони очікують від нас, наприклад, отримати якісну інформацію, консультацію на місцях", – зауважила вона журналістам перед засіданням парламенту 2 листопада, пише Depo.ua.

Верещук додала, що зробить усе, аби громадяни розуміли, що їх почують і їм допоможуть. 

Кандидатка на посаду міністра з питань реінтеграції розповіла, що пропозицію Зеленського очолити відомство сприйняла як наказ. За її словами, одним з її перших кроків на новій посаді буде проведення аудиту законопроектів й законів: "Документів, які мають діяти, але чомусь не діють, які введені в дію указами президента, також стратегії з деокупації та реінтеграції".

Вона наголосила, що мала розмову з міністром фінансів Сергієм Марченком, який їй пообіцяв, що ті програми, які потребуватимуть дофінансування через зміни до державного бюджету, будуть дофінансовані.

Нагадаємо, що звільнення міністрів та призначення нових урядовців очікується вже найближчими днями – 3-4 листопада. Олексій Резніков повинен буде замінити на посаді міністра оборони Андрія Тарана. 

Також очікується, що віце-прем'єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського на цій посаді замінить Павло Рябікін.

Читайте також: 5 нових міністрів: Хто і чому очолить оборону, економіку, екологію, МінТОТ і стратегічну промисловість

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme