Головні відставки і призначення дня: Таран, Резніков, Верещук, Уруський, Стрілець, Рябікін, Любченко і Свириденко

Цього тижня у Верховній Раді України очікується низка кадрових призначень та звільнень на найвищі урядові посади
 

Журналіст відділу новин
Головні відставки і призначення дня: Тар…
Фото: КМУ

Пленарний тиждень у Верховній Раді почався з відставок окремих міністрів і розмов про призначення їхніх наступників.

Depo.ua зібрав до купи всю відому про це наразі інформацію.

У понеділок, 1 листопада, віце-прем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський написав заяву про звільнення за власним бажанням. Замість нього на цю посаду очікується призначення нинішнього голови Державної митної служби України Павла Рябікіна.

Також заяву про відставку за власним бажанням написав віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. За інформацією ЗМІ, його на цій посаді має змінити народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук.

Сам же Уруський вже отримав погодження на призначення міністром оборони. Зараз цю посаду очолює Андрій Таран, однак вже цього тижня (3-4 листопада) парламент його може звільнити.

Також отримала офіційне підтвердження інформація, що на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського, який подав у відставку ще 20 жовтня, вже цього тижня призначать Руслана Стрільця, який наразі є першим заступником міністра.

Крім цього, за словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки України Олексій Любченко, ймовірно, також скоро піде у відставку. На його місце фракція буде пропонувати заступницю голови Офісу президента Юлію Свириденко.

Нагадаємо, 27 жовтня ЗМІ написали, що народна депутатка фракції "Слуга народу" Ірина Верещук може очолити Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

28 жовтня стало відомо, що віце-прем'єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського на цій посаді замінить Павло Рябікін.

Того ж дня з'явилась інформація, що міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський буде відправлений у відставку і його місце займе Руслан Стрілець.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme