Любченка в уряді замінить заступниця Єрмака, – Арахамія

Перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки України Олексій Любченко, ймовірно, піде у відставку
 

Журналіст відділу новин
Любченка в уряді замінить заступниця Єрм…
Фото: ОП

На місце Олексія Любченка буде пропонуватись заступниця голови Офісу президента Юлія Свириденко.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, інформує Depo.ua.

"Що стосується пана Любченка, то наскільки мені відомо, він ще заяви не писав. Ми знаємо, що йдуть такі розмови. Якщо такі розмови дійдуть до логічного кінця, то ми будемо пропонувати пані Свириденко на посаду замість нього", – заявив Арахамія.

Очевидно, йдеться про Юлію Свириденко, яка з 22 липня 2020 року до 22 грудня 2020 року працювала першою заступницею міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, після чого була призначена заступницею голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Що відомо про Юлію Свириденко

У 2008 році закінчила з відзнакою Київський торговельно-економічний університет, спеціальність "менеджмент антимонопольної діяльності", магістр з менеджменту антимонопольної діяльності. В тому ж році вступила до аспірантури Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю "Економіка та управління національним господарством".

Трудову діяльність розпочала у 2008 році на посаді економіста з фінансової роботи Українсько-андоррського спільного підприємства АТ "АМП" (Київ). Згодом працювала оцінювачем Чернігівського міжміського бюро технічної інвентаризації, заступником директора ТОВ "Еко-Втор" (Київ). У 2009 році пройшла повний курс бухгалтерського обліку у Київській школі ринкової економіки. Закінчила курси при Фонді державного майна України та є сертифікованим спеціалістом з оцінки нерухомості та обладнання та з оцінки бізнесу, цінних паперів, нематеріальних активів та інтелектуальної власності (2009, 2011). Пройшла серію тренінгів з оцінки землі у Київському міжнародному інституті бізнесу.

У 2011 році призначена головою Постійного представництва Чернігова у м. Усі (КНР), єдиного представництва українського міста в КНР (на громадських засадах). На посаді голови Постійного представництва сприяла залученню інвестицій до економіки м. Чернігова та Чернігівської області, створенню сприятливих умов іноземним інвесторам для ведення бізнесу в м. Чернігів та Чернігівській області, підтримці зв'язків між органами місцевого самоврядування м. Чернігів та Чернігівської області та регіонів Китайської Народної Республіки, а також між представниками ділових кіл м. Чернігова та Чернігівської області та регіонів Китайської Народної Республіки.

За результатами роботи Постійного представництва в м. Чернігів було зареєстроване підприємство "Еко-Втор" зі 100 % іноземних інвестицій та здійснено повний супровід інвестиційного проекту будівництва заводу з виробництва поліефірного волокна. Після запуску виробництва працювала на посаді заступника директора заводу з питань зовнішньоекономічної діяльності.

З травня 2015 року – радник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Куліча.

Із серпня 2015 року – начальник Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

Закінчила програму навчання менеджерів (2016, Німецька академія управління Нижньої Саксонії (DMAN), Німеччина). Учасник програми "Академія доброго урядування та підвищення компетентності в Європі", організованій Європейською академією Берліна, при підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини (вересень 2016, Берлін). Закінчила програму стратегій зростання приватного сектору, органiзовану Шведським агентством  з питань міжнародного розвитку Sida (Швеція, 2017)

З вересня 2017 року виконувала обов'язки 1-го заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації. Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14 березня 2018 року № 28-к призначена 1-м заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

З 30 липня по 28 листопада 2018 року – в.о. голови Чернігівської ОДА.

З березня по вересень 2019 року – директор ТОВ "Сідко Україна", що спеціалізується на виробництві кормів для диких птахів і займається переробкою органічної продукції.

З 29 вересня 2019 року – заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

24 грудня 2019 року обрана головою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Член делегації для участі у Тристоронній контактній групі, представник в робочій підгрупі з соціально-економічних питань.

З 22 липня 2020 – перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

З 22 грудня 2020 – заступник голови Офісу президента, замінила на цій посаді Юлію Ковалів.

26 лютого 2021 року указом президента України була виведена зі складу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі.

Нагадаємо, 28 жовтня стало відомо, що віце-прем'єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського на цій посаді замінить Павло Рябікін.

Того ж дня з'явилась інформація, що міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський буде відправлений у відставку і його місце займе Руслан Стрілець.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme