Новим міністром екології буде Стрілець, – джерела

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський наступного тижня буде відправлений у відставку
 

Журналіст відділу новин
Новим міністром екології буде Стрілець,…
Фото: Мінекології

Замість нього міністерство екології очолить його заступник з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на власні джерела.

Як відомо, Роман Абрамовський був призначений міністром захисту довкілля та природних ресурсів України 19 червня 2020 року.

Після призначення Абрамовського міністром, журналісти "Схем" виявили, що компанія "Київгідромонтаж", що належить дружині Романа, фігурує у кримінальній справі НАБУ. 2017 року фірма перемогла в тендері держпідприємства "Укрводшлях" на ремонт Канівського судноплавного шлюзу та отримала 20,9 млн грн за заміну ворот шлюзу, але роботи виконано не було. До 2019 року сам Роман входив до наглядової ради компанії. Справу було відкрито 21 січня 2020 року.

20 жовтня 2021 року Абрамовський подав у відставку з посади міністра.

Хто такий Руслан Стрілець

Зараз Руслан Стрілець є заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Руслан Стрілець закінчив Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара за спеціальністю "Міжнародна економіка", Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ за спеціальністю "Правознавство", Придніпровську державну академію будівництва та архітектури за спеціальністю "Екологія та охорона навколишнього середовища" та Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

У 2007-2012 роках працював головним спеціалістом, заступником начальника відділу в структурних підрозділах Дніпропетровської облдержадміністрації.

З 2012 по 2014 рік був заступником начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області.

2014-2015 – виконуючий обов'язки директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації.

2015-2019 – директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації.

2019-2020 – заступник директора Департаменту з питань управління відходами, екологічної безпеки та переходу до кругової економіки в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України.

Нагадаємо, 20 жовтня міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський написав заяву про відставку.

Згодом ЗМІ повідомили, що є три кандидатури на посаду міністра захисту навколишнього середовища і природних ресурсів. 

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, коментуючи майбутню відставку Абрамовського, заявив про великий рівень корумпованості екоінспекції. Нардеп від "Слуги народу" Олексій Устенко розповів також, що проти Абрамовського зіграли скарги на екоінспекцію.

28 жовтня стало відомо, що віце-прем'єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського на цій посаді замінить Павло Рябікін.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme