Арахамія підтвердив, що Мінекології замість Абрамовського очолить Стрілець

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив інсайд Depo.ua, що міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського вже цього тижня відправлять у відставку, а замість нього призначать Руслана Стрільця

Журналіст стрічки новин
Арахамія підтвердив, що Мінекології замі…
Фото: Слуга народу / Facebook

Відомо, що Стрілець з 2020 року обіймає посаду заступника міністра екології з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

За словами Арахамії, раніше передбачалося, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів очолить народний депутат від "Слуги народу" Андрій Жупанін, однак він взяв самовідвід на користь Стрільця.

"Він (Андрій Жупанін, – ред.) подивився на професійний бекграунд Стрільця, скільки років він вже займається екологією, і сказав, що при всій повазі бере самовідвід", – сказав Арахамія у коментарі журналістам 1 листопада після погоджувальної ради.

Також глава фракції "Слуга народу" підтвердив, що Міністерство оборони очолить Олексій Резніков, а його місце у Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій займе народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук. Арахамія зазначив, що таке рішення ухвалив президент.

Зазначимо, про те, що Стрілець очолить Мінекології, Depo.ua повідомляв ще 28 жовтня.

Хто такий Руслан Стрілець

Руслан Стрілець закінчив Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара за спеціальністю "Міжнародна економіка", Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ за спеціальністю "Правознавство", Придніпровську державну академію будівництва та архітектури за спеціальністю "Екологія та охорона навколишнього середовища" та Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

У 2007-2012 роках працював головним спеціалістом, заступником начальника відділу в структурних підрозділах Дніпропетровської облдержадміністрації.

З 2012 по 2014 рік був заступником начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області.

2014-2015 – виконувач обов'язків директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації.

2015-2019 – директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації.

2019-2020 – заступник директора Департаменту з питань управління відходами, екологічної безпеки та переходу до кругової економіки в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України.

Нагадаємо, 20 жовтня міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський написав заяву про відставку.

Згодом ЗМІ повідомили, що є три кандидатури на посаду міністра захисту навколишнього середовища і природних ресурсів. 

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, коментуючи майбутню відставку Абрамовського, заявив про великий рівень корумпованості екоінспекції. Нардеп від "Слуги народу" Олексій Устенко розповів також, що проти Абрамовського зіграли скарги на екоінспекцію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme