NASA починає тестувати повітряні таксі Joby Aviation (ФОТО, ВІДЕО)

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) розпочало льотні випробування повністю електричного повітряного таксі Joby Aviation на шум і безпеку

Журналіст відділу новин
NASA починає тестувати повітряні таксі J…
Фото: Joby Aviation

До 2024 року в США планують запустити перші комерційні рейси такого аеротаксі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу NASA.

Зазначається, що таксі має вертикальний зльот і посадку.

Уточнюється, що управління вперше тестуватиме такий авіатранспорт у межах національної кампанії Advanced Air Mobility. Вона має підвищити суспільну довіру до малогабаритних і дешевих літальних апаратів.

Тестування триватиме до 10 вересня на базі електричних польотів розташованій неподалік району Біґ-Сур у Каліфорнії.

Наголошується, що Joby Aviation, чиє повітряне таксі NASA обрало для тестування, планує сформувати мережу пасажирських авіаперевезень до 2023-2024 року.

У NASA пояснили, що в межах тестування, фахівці вимірюватимуть рівень шуму під час злету, польоту та посадки повітряного таксі. Крім того, експерти перевірять безпеку польотів на такому повітряному таксі.

Нагадаємо, раніше у США представили повітряне таксі на водні. Американський стартап Alaka’i Technologies представив проект водневого аеротаксі Skai та зібрав перший льотний прототип апарату.

Довідка: Стартап Joby Aero, заснований у 2009 році, займається розробкою аеротаксі на електродвигунах. Компанія прагне створити швидкий, зручний та екологічно чистий засіб міжміського сполучення на недалекі відстані.

Joby використовує технологію вертикального злету й посадки (VTOL) за допомогою гвинтів, тому для підйому в повітря аеротаксі не потребує смуги розгону. Апарат може розвивати швидкість до 320 км/год.

До 2024 року Joby планує запустити перші комерційні рейси свого електричного аеротаксі, яке зможе перевозити до чотирьох пасажирів. Зараз стартап намагається отримати дозвіл на польоти Федерального авіаційного управління США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme