"Настав час почати наступальні дії": Зеленський звернувся до розвідників

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі зі службовцями Служби зовнішньої розвідки наголосив, що вона відіграє важливу роль у протидії загрозам

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Настав час почати наступальні дії": Зел…
Фото: Прес-служба президента

За словами Зеленського, нині настав час не лише ефективно стримувати, але й почати наступальні дії щодо відстоювання національних інтересів України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

"Сьогодні наша держава протистоїть вкрай небезпечним загрозам, зокрема загрозам суверенітету, територіальній цілісності та єдності. У цей вирішальний період надзвичайно важливу роль відіграє саме ефективна розвідка", – заявив Зеленський.

Він додав, що інформація щодо планів та дій ворога в усіх сферах є надійною запорукою для ухвалення своєчасних та правильних рішень у складних ситуаціях.

Зеленський також відзначив роль СЗР у підготовці матеріалів з ключових аспектів безпеки, у супроводі переговорів у "нормандському форматі", Тристоронній контактній групі, газовій проблематиці, питаннях "Північного потоку-2", забезпеченні консолідованої підтримки України з боку міжнародної спільноти.

"Ми навчилися досить ефективно стримувати та протидіяти зовнішнім агресіям. Впевнений, настав час переходити до наступальних дій щодо відстоювання наших національних інтересів. Ви маєте досвід і можливості для втілення такої стратегії. Інтелект, здатність генерувати нешаблонні рішення для гострих проблем, відвага й самовідданість кожного розвідника мають і надалі залишатися дієвими інструментами для роботи на благо нашої держави", – наголосив він.

За словами очільника держави, важливо отримувати правдиву інформацію, щоб нею ніхто не маніпулював, і щоб Україну ніхто не використовував у своїх інтересах.

"Наші громадяни об’єднані у тому, щоб повернути наші території й побажати миру нашій незалежній державі. Тому від вас дуже багато чого залежить: від правдивості інформації до її своєчасності", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, дещо раніше міністр оборони України Олексій Резніков закликав українців готуватися до оборони держави. Водночас він визнав, що його відомство зіткнулося з проблемами під час розгортання системи національного спротиву.

Читайте також: Німецький сором: Чому Берлін продовжує блокувати постачання зброї Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme