НАТО залучить Україну до розробки Стратегічної концепції до 2030 року, – Стефанішина

Віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина повідомила, що Україна візьме участь у розробці Стратегічної концепції НАТО до 2030 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
НАТО залучить Україну до розробки Страте…
Фото: NATO

За її словами, Київ підготує пропозиції для НАТО зі свого досвіду стримування російської агресії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кабміну.

"Пропозиції України до концепту базуватимуться на досвіді протистояння гібридній агресії протягом останніх 7 років. Країни Північноатлантичного альянсу вже сказали чітке "ні" агресору на його ультиматуми щодо розширення НАТО. Сподіваємося, що нова концепція дасть стратегічну ясність у відносинах Україна-НАТО до 2030 року. Ми хотіли б бачити рішучу прихильність політиці відкритих дверей НАТО і посиленню східного флангу Альянсу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що НАТО буде використовувати оновлену концепцію для вибудови політики Альянсу на наступне десятиліття, зокрема щодо співпраці з країнами-аспірантами.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили, що тренуватимуть українських військових і повстанців на базах НАТО у разі нападу Росії. При цьому наголошується, що крім матеріально-технічної підтримки і зброї, США і союзники по НАТО можуть також надати медичне обладнання, послуги і навіть притулок під час вторгнення російських військ в Україну.

Також Україна підписала з Агенцією НАТО зі зв'язку та інформації оновлений Меморандум про продовження спільної роботи над технологічними проєктами

Довідка: Цього року Україна вперше в історії візьме участь у морських навчаннях НАТО.

Українська делегація буде присутня на військово-морських навчаннях Альянсу Dynamic Move – 2022.

Навчання пройдуть в кінці січня – на початку лютого поточного року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme