"Нацкорпус" анонсував акцію протесту під ОП через арешт своїх представників

"Національний корпус" анонсував акцію протесту під Офісом президента через арешт своїх представників у Харкові

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Нацкорпус" анонсував акцію протесту під…
Фото: Нацкорпус

Вона відбудеться у цю суботу, 14 серпня. Представники "Нацкорпусу" мають намір висловити свою невдоволеність діями влади, зокрема через те, що минулого тижня працівники Служби безпеки провели обшуки у його членів, а згодом суд арештував сімох активістів.

Про це заявив третій командир полку "Азов", старший лейтенант Національної гвардії України Максим Жорін під час брифінгу, який присвячений обшукам та арештам ветеранів війни й громадських активістів, що пройшли 5 серпня у Харкові, повідомляє Depo.ua.

Зараз точний час проведення акції не вказується. Жорін зазначив, що про це буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, 5 серпня на території Харківської області працівники силовики затримали лідера місцевого осередку Сергія Величка ("Чилі"). Пізніше суд у Києві взяв їх під варту. У "Нацкорпусі" ж заявили, що подаватимуть апеляцію на рішення суду.

6 серпня в Харківській області правоохоронці заблокували автобуси з активістами "Національного корпусу", які їхали на акцію протесту до Києва.

9 серпня заступник керівника штабу "Національного корпусу" Владислав Соболевський повідомив, що спецназ СБУ "Альфа" готує штурм їхньої бази на заводі "АТЕК". І цей штурм нібито запланований на 5 годину ранку 10 серпня. Згодом стало відомо, що штурм не відбувся.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme