"Найбільша загроза": Країни G7 зробили гучну заяву про COVID-штам "Омікрон"

Країни "Великої сімки" (G7) назвали новий штам коронавірусу "Омікрон" найбільшою загрозою для поточної глобальної системи охорони здоров'я

Журналіст відділу новин
"Найбільша загроза": Країни G7 зробили г…
Фото: Рixabay

Ініціатором заяви щодо "Омікрону" виступила Велика Британія. Саме вона організувала зустріч міністрів охорони здоров'я "Великої сімки".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву міністрів охорони здоров'я G7.

У документі зазначається, що "міністри, глибоко стурбовані зростанням кількості випадків захворювання".

"Погодилися з тим, що ці події слід розглядати як найсерйознішу загрозу для здоров'я населення в усьому світі. Як ніколи важливо тісно співпрацювати, відстежувати і обмінюватися даними. Це буде ключем до вирішення ситуації, що швидко розвивається", – наголошується у заяві.

Крім того, міністри "Великої сімки" зосередили увагу на глобальному доступі до діагностики, вакцин та терапевтичних засобів у спробі протидіяти поширенню цього штаму коронавірусу.

"Погодилися зі зростаючою важливістю кампаній з ревакцинації та регулярного тестування поряд із продовженням немедикаментозних заходів. Міністри підтвердили свою постійну підтримку COVAX, свою прихильність глобальним зусиллям з розгортання вакцин і підтримку прискореної розробки вакцин, терапевтичних засобів і засобів діагностики в умовах пандемій", – йдеться в документі.

Нагадаємо, дещо раніше вчені виявили, що штам "Омікрон" розмножується у бронхах у 70 разів швидше за "Дельту. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) також заявили, що ситуація з поширенням у світі нового штаму коронавірусу "Омікрон" є дуже серйозною.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme