Названо дату, коли українцям почнуть видавати довідки про протипоказання до COVID-вакцинації

Вже через два тижні – з 8 листопада – українцям почнуть видавати довідки про наявність протипоказань до вакцинації від коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Названо дату, коли українцям почнуть вид…
Фото: Depo.ua

Відомо, що є загальні протипоказання до COVID-вакцинації, які зазначені в наказі Міністерства охорони здоров'я, а також протипоказання, що записані в інструкції виробника.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю "Українській правді", пише Depo.ua.

"Будуть з 8 листопада. У нас там є зірочка, де написано, що за обґрунтованих причин людині видається інший документ", – зауважив посадовець.

Він також обурився, що українці часто думають, що перенесений COVID-19 є протипоказанням до вакцинації й починають відтерміновувати її на 6-8 місяців. Ляшко наголосив, що "є доказова медицина і треба її слухати".

"Немає якихось прописаних норм, коли можна вакцинуватись після перенесеного ковіду. Тому і використовується загальний підхід. Якщо ви перенесли хворобу, не маєте гострих симптомів, у вас відновився організм, можете одразу йти та робити щеплення. Не треба нічого нікуди відтягувати. Бо за той час, поки ви чекаєте – міфічних шість чи дев'ять місяців – шанс померти в 11 разів більший, ніж у вакцинованих. Це показує статистика", – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, чи можна алергікам вакцинуватися від коронавірусу. Так, за словами лікарів, українці з алергією можуть сміливо вакцинуватися від COVID-19, якщо їх алергія не пов'язана з реакцією на щеплення. У будь-якому випадку можна заздалегідь ознайомитися зі складом тієї чи іншої вакцини.

Також у МОЗ повідомили, що в Україні не трапилося жодної смерті внаслідок вакцинації проти коронавірусу від самого її початку. Там навіть заявили про те, що ризик потрапити в автокатастрофу набагато вищий за ризик отримати ускладнення від ін'єкції вакцини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme