У МОЗ пояснили, як пересуватися українцям з алергією на COVID-щеплення

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, як українці з алергією на COVID-щеплення можуть пересуватися між регіонами з 21 жовтня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ пояснили, як пересуватися українця…
Фото: Pixabay

У відомстві зауважили, що зараз затвердженої форми довідки, яка свідчить про протипоказання до вакцинації проти коронавірусу немає.

При цьому, людей з абсолютними протипоказаннями до щеплення в Україні менше ніж 1%, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

"Йдеться про важку алергічну реакцію на першу дозу вакцини (анафілактичний шок) або гіперчутливість до компонентів вакцини", – додали у відомстві.

Зазначається, що постанова №1236 не передбачає, що громадяни можуть пред'являти при міжрегіональних поїздках документ про протипоказання до вакцинації. Втім, такі громадяни можуть подорожувати зробивши ПЛР-тест або експрес-тест на COVID-19.

У МОЗ пояснили, як пересуватися українцям з алергією на COVID-щепленняУ Міністерстві охорони здоров"я повідомили, як українці з алергією на COVID-щеплення можуть пересуватися між регіонами з 21 жовтня

Нагадаємо, 11 жовтня Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом. Вони стосуються регіонів, які потрапили до "жовтої", "помаранчевої" та "червоної" зон. 

Як відомо, з 21 жовтня почнуть діяти нові обмеження для міжрегіональних пасажирських перевезень. Вони зобов'яжуть водіїв та пасажирів підтверджувати свою COVID-безпечність. Тому кожен учасник таких перевезень має пред’явити сертифікат вакцинації або ПЛР-тест, який чинний 72 години.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme