Не будемо чіплятися за регламентні закарлючки: Стефанчук розповів, чи переголосують закон про олігархів 

Очільник парламенту Руслан Стефанчук впевнений, що закон про деолігархізацію Верховна Рада переголосовувати не буде 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Не будемо чіплятися за регламентні закар…
Фото: Facebook Руслана Стефанчука

Чинний спікер наголосив на тому, що для початку потрібно відхилити 12 постанов, які блокують підписання закону спікером, а вже потім шукати рішення, як це зробити.

Про це Руслан Стефанчук заявив під час брифінгу 13 жовтня, передає Depo.ua

"Ми не будемо чіплятися за якісь закарлючки в регламенті, а знайдемо правильне рішення разом, тому що для нас важливо, щоб цей закон запрацював", – сказав Стефанчук.

Очільник парламенту особливо підкреслив той факт, що Євросоюз на саміті висловив однозначну підтримку закону про деолігархізацію.

"Якщо в кінцевому варіанті буде три суперечливі поправки, я думаю, у нас є всі підстави застосувати ст. 131 регламенту, яка дає можливість голові Верховної Ради, якщо він побачить якусь суперечність у тексті, винести їх і одним голосуванням зняти всі суперечності, щоб не направляти, не робити вето, не повертати назад", – завершив свій виступ Стефанчук.

До слова, якщо спиратися на рішення КСУ від 2007 року, підписувати закон про олігархів мав би вже екс-спікер ВРУ Дмитро Разумков. Адже саме за його каденції нардепи проголосували за цей документ. Але станом на зараз Разумков ставити свій підпис відмовляється. Каже, що після голосування у текст закону вносили нові правки, до яких він не має стосунку. 

Нагадаємо, кілька годин тому стало відомо, що опозиційні фракції хочуть створити ТСК для розслідування можливої фальсифікації тексту закону. Про такі наміри заявив соратник Юлії Тимошенко Валентин Наливайченко. 

Довідка: Верховна Рада 23 вересня ухвалила в другому читанні законопроєкт президента України Володимира Зеленського про олігархів. За документ проголосувало 279 народних депутатів. Голосування відбулося за спеціальною процедурою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme