"Не годують і не розселяють": У Міноборони кажуть, що евакуйовані з "Л-ДНР" люди тікають назад

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що евакуйовані мешканці ОРДЛО повертаються назад

Журналіст відділу новин
"Не годують і не розселяють": У Міноборо…
Фото: Facebook Олексія Резнікова

За словами Резнікова, оголошення евакуації мирного населення окупаційною "владою" Донбасу на тлі загострення ситуації є фарсом для "кіношки".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "ТСН.Тиждень"

"Це (евакуація мешканців ОРДЛО на Росію, – ред.) на сьогоднішній день – фарс", – наголосив Резніков.

Він уточнив, що декілька тисяч людей вивезли "показово".

"А зараз наша розвідка має інформацію, що вони масово повертаються додому, бо їх там ніхто не годує, не розселяє. Тобто це все – постановка для кіношки", – підсумував Резніков.

Зазначимо, що мешканці Ростова-на-Дону і Ростовської області у мережі вкрай негативно відреагували на новину про те, що до них евакуюватимуть жителів "ЛНР" і "ДНР". 

"Повертайтеся, ви тут на**й нікому не потрібні", – пишуть вони у коментарях до постів про евакуацію.

Нагадаємо, 18 лютого ватажок бойовиків Денис Пушилін заявив, що ситуація на Донбасі йде до повномасштабної війни. За його словами, через "загрозу наступу з боку України" розпочинається масова евакуація населення з "ДНР" до Ростовської області. Він повідомив, що там нібито для людей вже "готові місця прийому". 

Майже одразу президент Росії Володимир Путін доручив уряду РФ виплатити евакуйованим у Ростов з окупованого Донбасу по 10 тисяч рублів. Також він наказав забезпечити їх гарячим харчуванням та медичною допомогою.

Водночас глава Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих територій не вестися на провокації та їхати в Україну. Вона заявила, що їх тут справді чекають.

19 лютого журналісти дізнались, що евакуйованих мешканців "ДНР" тримають у холодних автобусах без їжі та туалету. Кореспондентка видання "Новая газета" Олена Романова повідомила, зокрема, що понад три десятки автобусів із жінками, літніми людьми та дітьми всю ніч простояли у селищі Червоний Десант Неклинівського району Ростовської області. Там для них мали організувати пункти тимчасового розміщення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme