Не порозумілися з Зеленським: Аваков пояснив, чому пішов з посади міністра

Екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував причини своєї відставки з посади

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Не порозумілися з Зеленським: Аваков поя…
Фото: Facebook Арсена Авакова

За його словами, він не зміг порозумітися з президентом Володимиром Зеленським.

Екс-міністр також розповів, що він незручна людина та може сказати главі держави щось незручне. Про це Аваков заявив під час ефіру передачі "Народ проти" на телеканалі "Україна 24", повідомляє Depo.ua.

Він додав, що протягом декількох місяців перед відставкою відчував "певний дискомфорт". Саме через це він провів перемовини із Зеленським.

"Я кілька місяців перед відставкою відчував певний дискомфорт. Тому в якийсь момент ми з президентом сіли і поговорили дуже відкрито. І я сказав: "Це за вас голосували 73%. Це на вас відповідальність. Тому я жодною мірою не хочу дискутувати і не маю права. Моя думка така, ваша – така. Правильно – мені йти у відставку, а вам пробувати знаходити інші рішення", – розповів Аваков.

Окрім цього, дещо згодом екс-міністр наголосив, що ще однією причиною його відставки стало те, що він дуже "незалежний міністр".

"Одна з причин моєї відставки – що Аваков дуже сильний і дуже незалежний міністр. І це проявилося в певному конфлікті при виборах в Івано-Франківській області, де, на мій погляд, пули певні порушення і на них потрібно було певним чином реагувати", – резюмував він.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Після цього "слуги народу" зібрали термінове засідання фракції за участю перших осіб держави.

За підсумками засідання стало відомо, що президент України Володимир Зеленський пропонує замінити Авакова народним депутатом від "Слуги народу" Денисом Монастирським.

Згодом Монастирський наголосив, що згода на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ (МВС) стала найскладнішим рішенням у його житті.

Водночас заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Аваков не чіпляється за посаду очільника МВС і надалі допомагатиме президенту, якщо він того захоче.

14 липня комітет Верховної Ради із питань правоохоронної діяльності підтримав відставку Авакова і передав це питання на розгляд парламенту.

15 липня Верховна Рада звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ України.

Читайте також: Сім з половиною років у кріслі міністра: Чим запам’ятався Арсен Аваков

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme