Не припинення навчання, а дистанційка: Шкарлет пояснив формат роботи у недовакцинованих школах

Припинення навчання у школах не буде навіть попри посилення карантину в Україні

Журналіст відділу новин
Не припинення навчання, а дистанційка: Ш…
Фото: МОН

Школи, відсоток вакцинованих працівників у яких буде менше 80%, не припинять роботу – а відправляться на дистанційне навчання.

Про це міністр охорони здоров'я Сергій Шкарлет заявив на засіданні Кабміну, , передає Depo.ua із посиланням на "Еспресо".

"Якщо в закладі освіти менше 80% [вакцинованих працівників – ред.], то навчання в такому закладі має продовжуватися з використанням технологій дистанційного навчання. Освітній процес триватиме в дистанційному форматі і не має припинятися", – пояснив очільник МОН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у "жовтій" зоні відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання вакцинації.

Сертифікат може підтверджувати:

вакцинацію від COVID-19 однією дозою ("жовтий" сертифікат);

вакцинацію від коронавірусу повним курсом однодозної чи дводозної вакцини ("зелений"сертифікат);

негативний результат тесту ПЛР;

одужання педагога від коронавірусу.

У разі, якщо Україна вступить у зону найсуворіших "червоних" карантинних обмежень, право на очне навчання отримають школи, в яких увесь колектив повністю вакцинувався від коронавірусу. 

Також педагогам та іншим працівникам колективу можна буде пред'явити документ про негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції чи повне одужання від коронавірусу. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme