Як в Україні працюватимуть школи після 20 вересня: У МОН розповіли подробиці 

Після 20 вересня у разі, якщо Україна опиниться у "жовтій" чи "червоній" карантинних зонах, дозвіл працювати з учнями отримають далеко не всі школи 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Як в Україні працюватимуть школи після 2…
Фото: Рixabay

Очне навчання дозволять лише в тих навчальних закладах, де щонайменше 80% педагогів та іншого персоналу будуть вакциновані проти коронавірусу.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти України, передає Depo.ua

Отож, якщо найближчими днями в Україні оголосять "жовту" карантинну зону, то відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання вакцинації.

Сертифікат може підтверджувати:

  • вакцинацію від COVID-19 однією дозою ("жовтий" сертифікат);

  • вакцинацію від коронавірусу повним курсом однодозної чи дводозної вакцини ("зелений"сертифікат);

  • негативний результат тесту ПЛР;

  • одужання педагога від коронавірусу.

У разі, якщо Україна вступить у зону найсуворіших "червоних" карантинних обмежень, право на очне навчання отримають школи, в яких увесь колектив повністю вакцинувався від коронавірусу. 

Також педагогам та іншим працівникам колективу можна буде пред'явити документ про негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції чи повне одужання від коронавірусу. 

Строк чинності COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини (жовті сертифікати) від дати введення дози становитиме 120 днів, двома дозами (зелений сертифікат) – 365 днів. COVID-сертифікат, що підтверджує негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, діятиме 72 години. Термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів.

Якщо усі зазначені умови школа не в змозі буде виконати, її педагогів та учнів переведуть на дистанційне навчання. 

Нагадаємо, днями Кабінет міністрів ухвалив нові правила карантину в Україні. І якщо для вакцинованих від коронавірусу вони будуть пом'якшені, то для тих, хто відмовився робити щеплення, — жорсткішими

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme