Нелегали на кордоні з Польщею штурмують огорожу, почалася стрілянина (ВІДЕО)

Нелегальні мігранти, які прямують з території Білорусі до Польщі, почали штурмувати кордон

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Нелегали на кордоні з Польщею штурмують…
Фото: 18 Dywizja Zmechanizowana / Twitter

Зокрема, нелегали використовують ножиці, аби розрізати колючий дріт на кордоні двох країн.

Через це польські прикордонники вимушені використовувати газові балончики, пише Depo.ua.

Водночас на відео можна почути звуки пострілів. Запис опублікували саме польські прикордонники. При цьому, через дії мігрантів до кордону вже скеровані антитерористичні підрозділи Польщі. Також у районі скупчення мігрантів працює військовий гелікоптер.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця".

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Довідка: У середині серпня на кордоні Польщі з Білоруссю почали встановлювати 418 км огорожі з колючого дроту.

На початку вересня Польща запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який, станом на сьогодні, діятиме до кінця листопада.

Не зважаючи на це, польські прикордонники неодноразово фіксували, що нелегальні мігранти нищать загородження, інколи за пасивної підтримки білоруських служб.

Щодня польсько-білоруський кордон намагається перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки. Варшава звинувачує Мінськ у свідомому створенні міграційного тиску на спільному кордоні в межах гібридних дій проти Польщі та ЄС.

Така ж ситуація відбувається і на межі Білорусі з іншою країною ЄС – Литвою. Україна навіть відправила литовським партнерам гуманітарну допомогу у вигляді колючого дроту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme