Немає сенсу: Блінкен скасував зустріч із Лавровим

Держсекретар США Ентоні Блінкен скасував зустріч з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим

Редактор стрічки новин
Немає сенсу: Блінкен скасував зустріч із…
Фото: Російські ЗМІ

Причиною скасування зустрічі двох міністрів закордонних справ стало вторгнення Росії в Україну.

Про це Блінкен сказав на брифінгу після зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою, передає Depo.ua.

За словами американського держсекретаря, відсутність вторгнення Росією в Україну була умовою для зустрічі з Лавровим.

"Минулого тижня я запропонував зустріч з Лавровим, але за умови, що Росія не вторгнеться в Україну. Зараз ми спостерігаємо, що вторгнення починається. Тому немає сенсу зараз проводити цю зустріч" – сказав Блінкен.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 15 лютого провели телефонну розмову, який став другим контактом глав зовнішньополітичних відомств двох країн за тиждень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін погодилися на участь у саміті з обговорення "безпеки та стабільності в Європі", де йтиметься про припинення вогню на сході України і стримування РФ від вторгнення. Запропонував провести саміт президент Франції Емманюель Макрон. Підготувати саміт мають державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час зустрічі у четвер, 24 лютого. Водночас у США поставили умову – зустріч відбудеться, якщо Росія до цього часу не вторгнеться в Україну. 

Однак згодом прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що саміт президентів Росії та США Володимира Путіна та Джо Байдена наразі не планується

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme