Неподалік від України виявили нову мутацію штаму "Дельта"

Чеські лікарі зафіксували випадки інфікуванням новою мутацією коронавірусного штаму "Дельта"

Журналіст відділу новин
Неподалік від України виявили нову мутац…
Фото: ЕРА

У Чехії виявили три випадки інфікування мутацією AY 4.2 штаму "Дельта" COVID-19.

Про це розповіла директорка Державного інституту громадського здоров’я Чехії Барбора Мацкова, передає Depo.ua із посиланням на iDnes.

"Згідно з результатами досліджень, цей підваріант активніше передається, але має приблизно таку саму стійкість до антитіл, що й інші різновиди "Дельти", – заявила Мацкова.

Значно важчим є мутація E484K , але, зазначила Барбора Мацкова, він у Чехії ще не діагностований.

Нагадаємо, що у Китаї стався спалах коронавірусу, викликаний штамом "Дельта".

Додамо, що вакцинація в 11 разів зменшує ризик смертності від "Дельта"-штаму COVID-19. Це результати дослідження Американського центру з контролю та профілактики хвороб.

Низка європейських країн вже підтверджують це дослідження на практиці. Наприклад, Велика Британія, Німеччина, Бельгія із більш ніж 65% вакцинованого населення зараз демонструють у 8-14 разів меншу летальність, ніж під час весняної хвилі

Довідка: Нова мутація штаму коронавірусу "Дельта" вважається заразнішою та смертоноснішою. Її вперше виявили у липні у Великій Британії, після того кількість випадків почала зростати. Науковці назвали нову мутацію AY.4.2, вони ретельно вивчають її особливості, але поки сказати, що вона призводить до більш складного перебігу хвороби, не можуть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme