Ляшко стверджує, що COVID-вакцинація в 11 разів зменшує ризик смерті від штаму "Дельта"

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що вакцинація проти коронавірусу в 11 разів зменшує ризик смерті від штаму "Дельта"

Журналіст стрічки новин
Ляшко стверджує, що COVID-вакцинація в 1…
Фото: ЕРА

За його словами, вакцинація від COVID-19 врятувала вже шість тисяч життів українців.

"Вакцинація – це у першу чергу персональна відповідальність за своє здоров’я. Вакцинація в 11 разів зменшує ризик смертності від "Дельта"-штаму COVID-19. Це результати дослідження Американського центру з контролю та профілактики хвороб. Низка європейських країн вже підтверджують це дослідження на практиці. Наприклад, Велика Британія, Німеччина, Бельгія із більш ніж 65% вакцинованого населення зараз демонструють у 8-14 разів меншу летальність, ніж під час весняної хвилі", – сказав він на брифінгу в середу, 10 листопада, пише Depo.ua.

Ляшко додав, що сьогодні в Україні також 91-92% пацієнтів в лікарнях – невакциновані особи.

"Якби в Україні був рівень вакцинації хоча б на середньоєвропейському – ми б мали на третину менше смертей щодня", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що найбільше виявлено випадків штаму коронавірусу "Дельта" на західній Україні, зокрема у Львівській та Тернопільській областях.

Також повідомлялося, що інфіковані штамом "Дельта" споживають у 5-6 разів більше кисню, ніж у попередні хвилі.

Нова мутація штаму коронавірусу "Дельта" вважається заразнішою та смертоноснішою. Її вперше виявили у липні у Великій Британії, після того кількість випадків почала зростати. Науковці назвали нову мутацію AY.4.2, вони ретельно вивчають її особливості, але поки сказати, що вона призводить до більш складного перебігу хвороби, не можуть.

Читайте також: Рятівні антидепресанти та пошкодження мозкових судин: Що нового вчені дізналися про коронавірус

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme