Інфіковані штамом "Дельта" споживають у 5-6 разів більше кисню, ніж у попередні хвилі

У МОЗ заявили, що споживання медичного кисню одним пацієнтом, інфікованим штамом "Дельта", зросло у п'ять-шість разів, у порівнянні з попередніми хвилями коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Інфіковані штамом "Дельта" споживають у…
Фото: Рixabay

Середні витрати кисню в лікарнях за добу зросло щонайменше вдвічі.

Віктор Ляшко під час виступу у Верховній Раді, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МОЗ.

"Люди, які оперують цифрами та щодня відвідують лікарні, бачать, як зросло у 5-6 разів споживання кисню на одного пацієнта госпіталізованого з "Дельтою". Середні витрати рідкого кисню в лікарнях на добу у порівнянні з аналогічним періодом квітня 2021 року збільшились вдвічі. Є міста, де споживання кисню сягає 45-50 тонн на добу. Сумарний необхідний розрахунковий піковий кисневий потік по країні: 977 148 (л/хв)", – сказав Ляшко.

За його словами, для забезпечення потреб у кисні до початку нової хвилі уряд звільнив бізнес від податків та зборів на кисень. Крім того, дозволили використовувати у закладах охорони здоров’я технічний кисень.

Міністр додав, що команда МОЗ постійно працювала та працює з підприємствами-виробниками кисню медичного в частині нарощування їх потужностей.

"Наразі два заводи, які займаються виробництвом кисню медичного зупинились на планові регламентні роботи на 10-15 днів. Ще в одного виробника на Західній Україні виникли технічні несправності. І відразу поширилися чутки, що нібито кисню не вистачає. Система не готова. Спростую. Усі пацієнти, які потребують кисневої терапії отримають її", – зауважив Ляшко.

Він наголосив, що до планових регламентних робіт готувались та спільно із виробниками знайшли їм заміну на цей період.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров'я й головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що в Україні призупинили роботу два основні виробники медичного кисню, який використовується для лікування хворих на COVID-19. 

Читайте також: Проблеми з медичним киснем в Україні: Що відомо наразі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme