Несплачені штрафи: У водіїв-порушників вилучили вже майже 200 автомобілів

Державна виконавча служба вже вилучила у водіїв-боржників, які не сплачували штрафи за суттєве перевищення швидкості на дорогах України, близько 200 автомобілів

Журналіст відділу новин
Несплачені штрафи: У водіїв-порушників в…
Фото: Рixabay

Найчастіше автомобілі за несплачені штрафи вилучають у Харкові та Києві.

Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"З Харкова, власне, ми почали, бо там сталися найрезонансніші ДТП, що і стало поштовхом до цієї ініціативи. Взагалі кількість порушень правил дорожнього руху в певному місті співставна з кількістю мешканців у ньому. Тому це не означає, що у Києві чи Харкові найбільше порушників правил дорожнього руху, просто це міста-мільйонники", – пояснив він.

За словами урядовця, нині у боржників вилучено трохи менше ніж 200 автомобілів, і вже 90% з них сплатили штрафи. Водночас 10% чекають на примусову реалізацію транспортного засобу.

"Наразі ще не реалізували жодного вилученого автомобіля, оскільки їх "викуповували" власники, погасивши заборгованості за отримані штрафи. Та й можна припустити, що йдеться про некритичні суми боргів для таких водіїв, бо ж якщо людина дозволяє собі значно перевищувати швидкість, накопичувати несплачені штрафи, то вона може собі дозволити їх сплатити. Просто не робить цього", – зауважив Гайченко.

Крім того, він розповів, що заборгованості з несплати штрафів за порушення правил дорожнього руху іноді сягають 100 тисяч гривень.

"Іноді борг становить 10 тисяч гривень, 20 тисяч, 50 чи 100. Найбільша сума, погашена боржником за накопичені штрафи за порушення правил дорожнього руху, становить близько 150 тисяч гривень. Одна людина "назбирала" 150-200 штрафів! І уявіть собі: всі – за перевищення швидкості. Це хіба не стиль життя?" – зазначив Гайченко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні у боржників за штрафами відбиратимуть автівки. Йдеться про порушників швидкості на міських автошляхах.

Читайте також: Що робити, якщо ваше авто евакуювали: Як забрати його зі штрафмайданчика і скільки це коштує

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme