Невакциновані нардепи самі платитимуть за COVID-тести, щоб потрапити до Ради

Відсьогодні почали діяти нові карантинні правила відвідування будівель Верховної Ради

Редактор стрічки новин
Невакциновані нардепи самі платитимуть з…
Фото: Facebook Руслана Стефанчука

Тепер народні депутати, працівники парламенту, представники Кабміну та журналісти для входу до Ради повинні мати сертифікат про COVID-вакцинацію, негативний тест на коронавірус або довідку про одужання від хвороби.

Про це заявив голова парламенту Руслан Стефанчук під час засідання погоджувальної ради, передає Depo.ua.

"Я уже просив керівників фракцій і груп, і звертаюся ще раз з тим, щоб ми все-таки забезпечили відповідність поведінки народних депутатів до цих стандартів. Буде декілька варіантів доступу до адміністративних будівель Верховної Ради. Це або факт вакцинації, або довідка про те, що особа перехворіла, або ПЛР чи антигеновий тест", – сказав спікер.

Він також розповів, що у парламенті уже видали певну кількість перепусток для "полегшеного входу" до Ради. Такі перепустки отримали ті, у кого уже Апарат Верховної Ради перевірив сертифікати про вакцинацію.

Для тих, хто не пройшов вакцинацію чи відмовився від неї з тих чи інших причин, Верховна Рада організувала можливість здати експрес-тест на коронавірус. Пункт тестування знаходиться за адресою вулиця Шовковична 2, кабінет 110.  

"Підкреслюю, всі ці тести будуть проводитися виключно за кошти тих осіб, які звертаються за цим тестом. Ніяких бюджетних коштів під це виділятися не буде", - наголосив Стефанчук.

Спікер Ради також поінформував про відкриття у готелі "Національний" пункту вакцинації, у якому можуть отримати щеплення усі охочі.

"Якщо буде наплив, розглядаються можливість відкриття такого ж пункту вакцинації і у готелі "Київ". Всі умови для цього є", – сказав Стефанчук.

Нагадаємо, 12 листопада голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження щодо заборони на перебування невакцинованих проти коронавірусу народних депутатів у приміщеннях парламенту. На період дії карантину, встановленого у зв’язку з поширенням COVID-19, допуск у приміщення адміністративних будівель ВРУ буде здійснюватися лише за наявності документа, що підтверджує: отримання вакцинації від COVID-19 однією чи кількома дозами, негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, або ж одужання особи від коронавірусу (якщо особа перехворіла не більше як за шість місяців до пред’явлення документа).

Йдеться про допуск до Ради нардепів, працівників апарату ВРУ, помічників-консультантів народних депутатів, представників засобів масової інформації та інших відвідувачів.

Раніше перший заступник спікера Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що питання можливості тестувати на коронавірус депутатів за державні кошти обговорювалося, але грошей на це кошторисі парламенту не знайшли.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme