Невідомий з Південної Кореї втік до КНДР

Невідомий з Південної Кореї перетнув сухопутний кордон з Північною Кореєю

Редактор стрічки новин
Невідомий з Південної Кореї втік до КНДР…
Фото: yna.co.kr

Південнокорейські військові на кордоні з КНДР тривалий час намагалися затримати незвичайного втікача.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Yonhap.

Зазначається, що спеціальне обладнання відстежило присутність людини у демілітаризованій зоні ввечері 1 січня. До затримання порушника залучили військових.

"Ми розпочали операцію з затримання людини в демілітаризованій зоні. Але через різні географічні умови, включаючи гірський рельєф, ми не змогли цього зробити", — розповів представник Об'єднаного комітету начальників штабів (JCS) на умовах анонімності.

Вранці 2 січня південнокорейські військові поінформували КНДР про перебіжчика через міжкорейську лінію зв'язку. Про долю чоловіка наразі нічого не відомо.

Як відомо, частіше до втечі у пошуках кращої долі вдаються жителі Північної Кореї. А з липня 2020 року у КНДР діє наказ, згідно з яким військові мають право стріляти на ураження у кожного, хто наближається до кордонів країни. До цього кроку влада Північної Кореї вдалася, аби запобігти проникненню коронавірусу COVID-19 на свою територію.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що лідери Південної та Північної Корей, а також США й Китаю, висловили згоду щодо укладення мирної угоди через майже 70 років після завершення війни. Як відомо, Корейська війна тривала з 1950 по 1953 рік й завершилася перемир’ям, а не мирною угодою. З того часу Північна та Південна Кореї офіційно перебувають у стані війни.

Також нагадаємо, що Корейська Народно-Демократична Республіка з 4 жовтня відновила транскордонне співробітництво з Південною Кореєю. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme