Українська влада нікуди не поїде, ми на своїй землі, – Верещук

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що влада не буде тікати з України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українська влада нікуди не поїде, ми на…
Скріншот

За її словами, зараз великою проблемою є евакуація людей.

Про це Верещук заявила під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Ми постійно звертаємося до ОБСЄ, до міжнародних партнерів, аби вони вплинули на Росію та дали нам змогу вивезти наших дітей (з ОРДЛО, – ред.), особливо дітей-сиріт. Ми розуміємо, що це війна, але діти і жінки мають мати можливість покинути населені пункти… Ми мали зустріч з низкою російських журналістів, які запитували, на що ми готові піти для завершення війни. Я хочу сказати, щоб всі знали, ми тут, влада тут, президент тут, уряд на місці, парламент на місці. Ми хочемо сказати нашим ворогам – РФ – попри всі політичні причини, право гуманітарне залишається єдиним можливим інструментом врегулювання. Усю повноту відповідальності несе РФ", – наголосила вона.

Міністерка додала, що перемога буде за Україною, тому що за нами правда і ми на своїй землі.

"Ніхто нікуди не поїде, нешановні з РФ, пам'ятайте, ми будемо тут до кінця з нашим народом. І ми точно переможемо, бо з нами правда і ми на своїй землі", – додала Верещук.

Зауважимо, дещо раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав дві ключові цілі Росії. За його словами, росіяни хочуть відсікти частину України та прибрати вище керівництво держави.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що перший удар Росії по Україні провалився, це за попередніми оцінками. Росія атакувала Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Харків, Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Краматорськ і безпосередньо лінію зони проведення ООС.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme