UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Німеччина бере курс на відмову від російського газу

Через російську агресію проти України Німеччина змінює курс і відмовляється від російського газу
 

Журналіст відділу новин
Німеччина бере курс на відмову від росій…
Фото: РосЗМІ

Німеччина має намір стати незалежною від російського газу задля своєї енергетичної безпеки і в знак підтримки України.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час свого виступу у Бундестазі, інформує Depo.ua.

"Події останніх днів показали нам, що відповідальна, далекоглядна енергетична політика має вирішальне значення не лише для нашої економіки та навколишнього середовища. Це також має вирішальне значення для нашої безпеки", – заявив Шольц.

За його словами, щоб зменшити залежність від російського природного газу, у Німеччині планують збудувати два термінали скрапленого газу – у Вільгельмсхафені та Брунсбюттелі. Крім того, у країні планують створити запас вугілля та газу.

"Ми зробимо більше для забезпечення надійного енергопостачання нашої країни. Ми маємо змінити курс, щоб подолати нашу залежність від імпорту від окремих постачальників енергії. Чим швидше ми прискоримо розширення відновлюваних джерел енергії, тим краще", – наголосив канцлер ФРН.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 27 лютого українські військові ліквідували понад 4 400 російських окупантів і знищили понад тисячу одиниць російської військової техніки.

26 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни світу вдатися до повної ізоляції Росії через воєнну агресію.

Читайте також: Не SWIFT і не санкції: Що дійсно може зупинити Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme